Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

AKRAPOVIČ JE LANSIRAO NOVI LAKI IZDUVNI SISTEM ZA BMW M3 I M4

Akrapovič je dodao svom već impresivnom nizu izduvnih sistema i karbonskih dodataka za BMW modele novu Slip-On liniju  (titanijum) i zadnji karbonski difuzor za najnovije M3 (G80) i M4 (G82) najnovije generacije.

Inovativni i evolucioni dizajn je uložen u razvoj ovog izduvnog sistema, koji oduševljava čula i pokazuje da Akrapovič ponovo pomera granice tehnologije izduvnih sistema i pokazuje svoje mogućnosti u potpunosti. Napravljen od materijala dokazanih na trkama, ovaj visokokvalitetni, lagani sistem od titanijuma, sa ručno izrađenim izduvnim cevima od ugljeničnih vlakana, predstavlja izduvni sistem koji odgovara etosu automobila rođenih na trkačkoj stazi.

Potpuna upotreba lakih materijala proizvela je izduvni sistem koji je 35% lakši od standardnog sistema  i sadrži par kolektora livenih u Akrapovič livnici. Slip-On Line (Titanium) dolazi sa specijalno razvijenim Akrapovič kontrolnim jedinicom za potpuno zvučno iskustvo. Karakter zvuka nudi bogat ton pri normalnoj vożnji, uzdižući se do dubokog sportskog zvuka kada se M3/M4 vozi dinamičnije. Ovaj sistem pruža savršen zvuk pri svim obrtajima u minuti, pružajući udobnost i sportski duh i to sve u  jednom izduvnom sistemu.

Atraktivan novi dizajn izduvnih cevi savršeno upotpunjuje ovaj izduvni sistem. Revolucionarni osmougaoni oblik napravljen je od laganog titanijuma sa spoljnim uglovima od ugljeničnih vlakana, a za tradicionalnije kupce tu je klasični cilindrični dizajn, takođe napravljen od istih materijala.Za dodatni vizuelni efekat, postoji mogućnost dodavanja ručno izrađenog difuzora od karbona. Proizveden u sopstvenoj reżiji, ovaj lagani dodatak – sa ABE homologacijom – dizajniran je da prikaże Akrapovič izduvne cevi u svom najboljem svetlu. 

Performanse Slip-On sistema (titanijum) povećavaju snagu od 8,0 kw (10,9 ks) pri 6.000 obrtaja u minuti i obrtnog momenta od 13.9 Nm pri 5.000 obrtaja u minuti prilikom testiranja na Akrapovič dyno u odnosu na BMW M4 Competition sa standardnim izduvnim sistemom. Ponovno mapiranje nije potrebno za ovu konfiguraciju i ispunjavaju se uslovi ECE homologacije za automobile sa OPF filterima. Poboljšane performanse dodatno obogaćuju izduvni sistem, dodajući mu inovativni dizajn, neverovatan zvuk i impresivni izgled, koji ovaj proizvod svrstava u sam vrhu tehnologije izduvnih sistema.