Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

KLINE INNOVATION za FERRARI 458

Ferrari 458 je postao merilo sa kojim se upoređuju svi moderni super automobili.

KLINE INNOVATION je  odlučio da napravi vrhunski izduvni sistem. Naš uobičajeni kriterijum je bio da stvorimo izduvni sistem izuzetnih performansi, zvuka i lakoće.

ZVUK

KLINE INNOVATION je osetio da fabrički izduvni sistem za Ferrari 458 ne odražava pravu lepotu ovog zadivljujućeg superautomobila, niti dostiže puni zvučni potencijal 4,5-litarskog V8 Počevši od table za crtanje, prvi aspekt koji treba nadograditi, zamenjujući 600cpsi katalizatori za trkačke katalizatore visokih performansi od 100cpsi, na taj način smanjujući koeficijent otpora gasa, i poboljšavajući izbacivanje, i na kraju odziv obrtnog momenta i snage. Zamena teških, glomaznih, fabričkih prigušivača, za harmonično podešene prigušivače,su u mogućnosti da obogate i visoke frekvencije, kao i da značajno smanje težinu. Konačna, i možda jedna od najvažnijih karakteristika dizajna, jedinstvena za Kline Innovation. Naš zaštitni znak uskog radijusa laminarni protok X cev. Rezultirajući zvuk je neverovatno gladak pod laganim uslovima vožnje, a zavijajući, razdragani, zapaljivi vokal visokog tona kada vam zatreba. Pod malim brojem obrtaja (zatvaranje ventila) gasovima je dozvoljeno da prođu kroz komoru i prigušivač punjen akustičnom keramikom, sa poprečnim presecima podešenim ka postizanju optimalne brzine gasa za postizanje maksimalnog obrtnog momenta. pod teškim opterećenjem i visokim obrtajima, ventili se otvaraju za optimalnu snagu.

Ventili se aktiviraju od OEM sistema za vakumiranje automobila, a mogu se kontrolisati pomoću novog Kline INCONEL BUTTON bežičnog seta.

Performanse

100 cpsi cat verzija, povećanje od 14 KS pri 8500 o/min i 26 nm pri 4100 o/min

De-cat verzija, povećanje od 22ks pri 8500rpm i 32nm pri 4100rpm

Poprečni presek

Cev katalizatora/de-cat sekcije, dvostruki 63,5 mm OD, izabrana za balans obrtnog momenta i snage. katalizatori, dostupni u gredici od 100 cpsi od 124 mm, katalizatorima HJS r ili de-cat varijaciji za agresivniji zvuk i vrhunske performanse.

cev prigušivača, dvostruka 63,5 mm na otvorenom ventilu, jednostruka 50 mm na zatvorenom ventilu.

63,5 mm 1D CLR laminarni tok k cev.

Uskoro, mnogostruki. primarni kolektori 45mm, 63.5mm post kolektori, sa pravim spajanjem kolektora formule 1. Primarne dužine tek treba da budu objavljene.

Materijali

Dostupan u punom materijalu Inconel 625 (formula jedan). Težina ventil tronic prigušivača sekcije 6kg. De-cat cevi po 1,0 kg, cevi za katalizator po 3,8 kg.

ušteda težine 24,4 kg (De-cat), 20,2 kg (100cpsi mačka)

Takođe dostupan u 304 nerđajućim bojama. Težina ventiltronic prigušivača sekcije 13kg. De-cat cevi 3,0 kg, cevi za katalizator, 4,5 kg.

Razdjelnici će uskoro biti dostupni isključivo u inconel 625. ultra lagana težina, a najbolje navedene performanse će biti objavljene

Katalizator

HJS katalizatori sa 100 ćelija dolaze kao standard.

Decat cevi su takođe dostupne za optimalne performanse i agresivniji zvuk