Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Porsche 992 Carrera (3.0L Turbo) Sistem interkulera visokih performansi

U 2021. godini, CSF se udružio sa proizvođačem sistema za hlađenje Formule-1 i partnerom za naknadno hlađenje visokih performansi PWR kako bi proizveo prvi sistem interkulera visokih performansi na svetu za Porsche 992 Turbo i Turbo S. Sa preko 200 prodatih sistema za 992 Turbo ( CSF #8189), CSF je sada ponosan što predstavlja interkuler visokih performansi za Porsche 992 Carrera za sve 3.0L Turbo modele. Ovo uključuje Carreru, S, 4, 4S i GTS (kupe, kabriolet i Targa).

Pre 991.2 Porsche 911, vlasnici bez turbo motora imali su nekoliko opcija za velike performanse. Međutim, primenom 3.0L Turbo motora za sve nivoe opreme osim Turbo, GT2 i GT3, Porsche je otključao potpuno novo tržište performansi. CSF-ov partner za istraživanje i razvoj i Porsche specijalista za podešavanje M-Engineering već su razvili melodije za ove motore koji povećavaju snagu za čak 146 ks (Stage 1 na Carrera S). Baš kao i njegov veliki brat (911 Turbo), Carrera je već sklona gubitku snage zbog toplote interkulera. OEM lokacija interkulera takođe ne pomaže u ovim problemima jer se nalazi tačno iznad motora i sve zračeće toplote koja dolazi iz njega. Dodavanje snage samo pogoršava problem. Rešenje za lošu lokaciju i intenzivnu toplotu je jednostavno, a vožnja visokih performansi je interkuler visokih performansi iz CSF-a.

CSF je razvio i dizajnirao 992 Carrera interkuler kako bi se rešio primarnih problema sa OE jedinicom, istovremeno pružajući dovoljan kapacitet hlađenja i izdržljivost da se nosi sa višim nivoima pojačanja.

Dizajn i inženjering

CSF je dizajnirao i konstruisao 992 Carrera intercooler da bude prava Plug-and-Play jedinica za ugradnju. Koristeći sve fabričke tačke montaže, instalacija je jednostavna i ne zahteva sečenje ili modifikacije.

PWR intercooler Core Technology

Najvažnija karakteristika CSF-a od PWR 992 Carrera intercooler sistema je jezgro interkulera klase Formula-1. Strateški odnos CSF-a sa PWR-om omogućio je uključivanje ovog jezgra, koje je za razliku od bilo kog drugog dostupnog na tržištu rezervnih delova.

Ova jezgra interkulera su istog stila koji se koristi u drugim CSF sistemima vazduh-vazduh koji su prethodno razvijeni za Porsche 992 Turbo/S i 991 GT2RS sa neverovatnim rezultatima. PWR jezgra eliminišu toplotno natapanje i snižavaju temperature usisnog vazduha (IAT) mnogo efikasnije od tradicionalnih dizajna sa šipkama i pločama. Tradicionalna jezgra interkulera koja su obično mnogo teža i veća za poboljšanje kapaciteta hlađenja. Kao rezultat toga, maksimalne performanse se postižu tokom dužeg vremenskog perioda. Pošto je PVR jezgro u stanju da postigne veće rezultate performansi u manjoj veličini, CSF je trebalo da dizajnira sistem interkulera tako da se uklopi na lokaciju zaliha koristeći sav OEM hardver, kanale i omote za laku instalaciju ako se uklopi.

Kao i većina vozila sa turbo punjenjem, 3.0L Twin Turbo motor koji pokreće 992 doživljava visok nivo toplote i progresivno povećava IAT čak i u skromnim uslovima vožnje. Ovo dovodi do toga da ECU povlači tajming motora i drastično smanjuje izlaznu snagu. CSF by PWR intercoolers rešava ovaj problem i omogućava vozilima da rade na optimalnim nivoima dosledno i tokom dužeg vremenskog perioda.