Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

OGRANIČENO „RSQ8 SIGNATURE IZDANJE“ SA 800 KS I 1.000 NM

RS Q8 je vrhunski model u Audiovoj Q seriji. Sportske performanse, kombinovane sa elegancijom premium SUV kupea, karakterišu vozilo sa četiri prstena. Sa novim, strogo ograničenim RSQ8 Signature Edition, ABT Sportsline je dodatno poboljšao sportsku ekskluzivnost ovog osnovnog modela.

Verna sopstvenom motu „Od trkačke staze do puta“, nemačka kompanija je transformisala brzi SUV u trkačko terensko vozilo. Kao aluziju na 1896. godinu osnivanja ABT-a, samo 96 primeraka je ručno napravljeno od strane iskusnih trkačkih mehaničara. Najviše osam mesečno. „Samo oni koji odvoje vreme mogu da stvore nešto bezvremensko“, kaže izvršni direktor Hans-Jurgen Abt. Međutim, ne izazivaju želju samo male količine. U atraktivnom obliku RSQ8 Signature Edition, V8 biturbo motor sada proizvodi impresivnih 800 KS (589 kw). Specijalni model se stoga nastavlja na Johann Abt Signature Edition baziran na Audiju RS 6 predstavljenom 2021. godine povodom obilježavanja 125. godišnjice kompanije. Stoga je to tek drugi model vozila iz ABT Sportsline-a koji je nagrađen titulom „Signature Edition” i time najviši nivo ekskluzivnosti. Vremenska kapsula je takođe ponovo na brodu, koja sadrži originalni fragment iz istorije najvećeg svetskog tržišta za prodaju automobila i specijalista za delove za performanse za Audi i VW. Sa iskustvom stečenim na bezbroj trka u kombinaciji sa vrhunskom izradom, ABT mehaničari izdvajaju neverovatnih 200 dodatnih KS iz motora RS Q8. Za samo 3,2 sekunde, Racing Utility Vehicle iz ABT Sportsline-a sprintuje od 0 do 100 kilometara na sat – 0,6 sekundi brže od svog proizvodnog kolege. Vozaču bukvalno oduzima dah kada ga pritisne u sedište 1.000 njutn metara koji su ravnomerno raspoređeni na četiri točka zahvaljujući stalnom pogonu na sva četiri točka. Pogon se zaustavlja samo na 315 km/h Ekskluzivna nadogradnja performansi ABT Power R* je odgovorna za izuzetno impresivne performanse. Interkuler i turbopunjač, koji su specijalno razvijeni za modele Signature Edition, u kombinaciji sa visokotehnološkom kontrolnom jedinicom ABT Engine Control (AEC), obezbeđuju trkačke performanse. Optimizovani elektronski sistem za spuštanje ABT Level Control obezbeđuje bezbedno držanje puta u svakom trenutku. Odgovarajući samouvereni zvuk orkestriran je ABT izduvnim sistemom od nerđajućeg čelika, koji se uliva u dve duple izduvne cevi prečnika 105 milimetara. Kao i kod Johann Abt Signature Edition, ponovo postoji obiman aerodinamički komplet sa posebnom i potpuno drugačijom strukturom površine. “Signature Carbon Bold” je moto ovog puta za veliki broj dodatnih delova. Upečatljiva jedinstvena struktura krasi, na primer, prednji spojler, prednje skrge, umetke prednjeg branika uključujući rešetku za usis vazduha i optimizovan protok vazduha, prednju rešetku.

,dodatak, produžeci blatobrana, poklopci retrovizora, priključci za lajsnu na vratima, komplet zadnjih ukrasnih panela, dodatak za zadnji difuzor i zadnji spojler. Prednji deo ventilacije u kormilarnici i zadnji spojler su predstavljeni u „carbon glosyi black“. Kovane felne svih Signature izdanja su potpuno jedinstvene po dizajnu i ne nalaze se u normalnoj kolekciji tjunera. VISOKE PERFORMANSE „Signature Edition 23 glossi black“ koje se ovde koristi već nosi svoje ogromne dimenzije u svom nazivu. Točak sa prepoznatljivim SE slovima je čak i veći nego na Johann Abt Signature Edition. Odgovarajuće gume imaju dimenzije 295/35 R23. U unutrašnjosti RSQ8 Signature Edition, ponosni vlasnik može da očekuje izuzetne materijale kao što je Alcantara i akcenti koji, u smislu individualnosti, daleko prevazilaze serijski standard RS modela, kao i R modela iz ABT Sportslinea. Samo jedan od mnogih aspekata ovde je nastavak složenih dijamantskih šavova na sedištima u toku dorade vrata, kao i prostirača za stopala i prtljažnik. Pored toga, površinska šema “Signature Carbon Bold” je ponovo zauzeta, na primer na kopči volana ili dekorativnim panelima. Da biste odmah znali kakvo plemenito vozilo gledate, ovaj RS Q8 ponosno predstavlja utisnuti ABT logo na naslonima za glavu, kao i natpis RSQ8 Signature Edition izvezen u predelu ramena sedišta. Ovo se takođe može naći kao pečat na srednjem naslonu za ruke, kao značka na patosnicama ili u obliku integrisanih ulaznih svetala. Iako je svaka ručno izrađena komponenta RSQ8 Signature Edition nešto posebno, jedan jedinstveni detalj se ipak ističe. To čini svako od 96 vozila visokih performansi nepogrešivo jedinstvenim. Vremenska kapsula na centralnoj konzoli sadrži deo prvog pobedničkog trofeja Johana Abta, koji je osnivačev unuk jednom osvojio na travnatom trkalištu u svom rodnom gradu Kemptenu. Više od 60 godina, porodica i kompanija čuvaju ovaj metalni trkački DNK kao zenicu oka. A sada, u svakom vozilu, mali deo ovog neprocenjivog trofeja priča priču o foto finišima, pol pozicijama i više od 300 pobeda koji je ABT Sportsline postigao na bezbroj trkačkih staza širom sveta.