Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

EVENTURI VV GOLF MK8 GTI, R

Postavljanje: MK8 Golf R, Gti (2 odvojena broja delova), druge 2.0 TFSi Generacije  4 platforme

MK8 Golf GTi/R usis je potpuni redizajn usisnika  sve do turbo ulaza. Uzimajući naznake iz našeg RS3 usisnika, maksimalno smo iskoristili raspoloživi prostor da kreiramo usis koji može da zadovolji sve nivoe snage, od standardnih do visokosnažnih konstrukcija sa hibridnim ili turbo pogonom punog okvira. Ovaj usisni sistem je razvijen da ponudi najveću moguću brzinu protoka uz održavanje najniže moguće temperature na ulazu. Svaka komponenta je dizajnirana da obezbedi turbo glatku i neometanu putanju. Restriktivna ulazna cev prečnika 73 mm je zamenjena većom usisnom cevi prečnika 94 mm. Sam filter ima spoljni prečnik od 192 mm ili 7,5″ sa površinom filtracije od preko 110.000 mm^2. Patentirano Eventuri kućište je dizajnirano da obezbedi maksimalnu moguću unutrašnju zapreminu za raspoloživi prostor u odeljku motora Golf i obezbeđujec isti protok u turbo cevi. Konačno, cev zaptiva otvor filtera na prednjem panelu, ali nije ograničen samo ulazom vazduha. Podigli smo prednji deo kanala kako bismo sada obezbedili dodatni otvor iza haube koji je ekvivalentan dodatnom otvoru prečnika 7 inča iz kojeg se može izvlačiti usis. Rezultujući sistem može značajno da izbaci iz vazdušne kutije snagu, a da pritom zadrži temperaturu na usisu na minimumu sa prepoznatljivim  dizajnom.

Razlika Eventurija

Sistem Eventuri 2.0 TFSi generacije 4 koristi naša patentirana kućišta od karbonskih vlakana koja obezbeđuju aerodinamički efikasan put vazduha od filtera do turbo cevi. Ne samo još jedan konusni filter sa toplotnim štitom, već i jedinstven dizajn koji priziva Eventuri efekat.

Dino testiranje

Naš MK8 Golf usis je nezavisno testirao renomirani tjuner u Velikoj Britaniji, Regal Autosport. Testirali su MK8 Golf R u fabrickom stanju, kao i sa Tuning Boxom. Testovi su obavljeni istog dana uzastopno, pri čemu je prvo testiran standardni vazdušni boks, a zatim ugrađen Eventuri. Na automobilu nisu napravljene nikakve druge promene. Prvi grafikon prikazuje rezultate koristeći mapu snage. Kao što se može videti, postoji merljivo povećanje u opsegu obrtaja do 12 KS. Ovaj dobitak čak i na standardnom automobilu je primetan na putu sa boljim odzivom na gas i boljim ubrzanjem. Drugi grafikon prikazuje rezultate kada se koristi kutija za podešavanje koja povećava potražnju za protokom iz usisnog sistema. Kutija za podešavanje je korišćena i za standardni vazdušni boks i za Eventuri usis bez ikakvih promena između testova. Sa većom potražnjom za protokom, standardna vazdušna kutija predstavlja veće ograničenje za turbo, što se može videti po značajnom dobitku postignutom sa ugrađenim Eventurijem. Sada imamo veći dobitak u opsegu obrtaja do 20 KS i 30 Nm, što je još uočljivije na putu..