Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Novi TECHART GTstreet R. Ujedinjeni ekstremi

Ikona koja traje već 20 godina. Ograničen na 87 vozila, novi TECHART GTstreet R je jedinstveni super sportski automobil napravljen po narudžbini zasnovan na bazi 992 911 Turbo i 911 Turbo S modela. Od predstavljanja prve GTstreet serije 2001. godine, TECHART-ov prepoznatljiv koncept je stekao svetsko priznanje za njegovu nenadmašnu simbioza dva sveta: pogodnost za svakodnevnu upotrebu u kombinaciji sa beskompromisnim performansama na stazi.

Misija: učiniti već savršeno još boljim. Maksimum: oštrije i emotivnije linije, bez ugrožavanja funkcije i individualnosti. Iskustvo: Više od 30 godina razvoja. Rezultat: Jedinstvena i izuzetno moćna ikona.

Od uvođenja GTstreet-a zasnovanog na Porsche-u 996 Turbo pre dvadeset godina, GTstreet koncept predstavlja vrhunsku simbiozu performansi na stazi i najsnažniji izraz ličnosti bez potrebe da se odriče udobnosti. Pravi GT koji osvaja entuzijaste performansi i nudi neuporedivo iskustvo vožnje.

„Od 1987. godine, TECHART kupci širom sveta imaju skoro neograničenu ponudu tjuninga svojih Porsche vozila. Na osnovu godine našeg osnivanja, GTstreet R program će biti ograničen na 87 jedinica.”

Tobias Beier, generalni direktor TECHART Automobildesign GmbH

Lagane komponente i optimizovana aerodinamika karakterišu impresivnu spoljašnjost TECHART GTstreet R-a. Ekspresivno zadnje krilo od ugljeničnih vlakana se nalazi iznad zadnjeg dela inspirisanog trkama kao omaž prošlim decenijama. Još jedan vrhunac: novi TECHART aero diskovi su napravljeni od karbona.

Pored ograničene ponude GTstreet R paketa – koji se sastoji od aerodinamičkog paketa, TECHART sportskog izduvnog sistema i kovanih točkova TECHART Formula VI – dostupne su dodatne performanse i unutrašnje nadogradnje za modele 911 Turbo i 911 Turbo S. Sve komponente su razvijene i proizvedene u skladu sa visokim zahtevima TECHART kvaliteta. GTstreet R komplet je dostupan od 73.000 evra plus PDV i može se naručiti od sada.

Snaga oslobodjena pritiskom na dugme.TECHART GTstreet R pokreće impresivnih 800ks sa maksimalnim obrtnim momentom od 950 Nm i maksimalnom brzinom od 350 km/h – postavljajući nove standarde u svom segmentu. Adrenalinski nalet je zagarantovan – „Proizvedeno u Nemačkoj“.

Unutrašnjost je prefinjena karbonom i mešavinom Alcantare®, kože i tradicionalnih tkanina, inspirisana tradicionalnim materijalima za moto sport, i naglašava visoke standarde individualnosti i sportskog stila. TECHART fabrika enterijera klijentima ispunjava sve żelje .

Spektakularni aerokit od ugljeničnih vlakana sa poboljšanom aerodinamikom.

Povećana sila pritiska na zadnjoj osovini, smanjeno podizanje na prednjoj osovini: jedinstveni lagani aero paket napravljen od ugljeničnih vlakana, sa optimizovanim protokom vazduha u aerotunelu, obezbeđuje veće brzine u krivinama i dobro izbalansirano upravljanje. Sve u svemu, aerokit generiše četiri puta više sile pritiska na zadnjoj osovini i 45% manje podizanja na prednjoj osovini pri brzini od 140 km/h u poređenju sa serijskim modelom. Pored toga, protok vazduha je značajno povećan svuda zahvaljujući većim otvorima za vazduh. Aktivna aerodinamika osnovnog modela sa varijabilnim prednjim i zadnjim spojlerom je zadržana čak i sa TECHART GTstreet R aerodinamičkim paketom.

Optimizovan protok vazduha: prednji branik u obliku slova V prikazuje reinterpretaciju tipičnog GTstreet dizajnerskog jezika. Veliki otvori za vazduh obezbeđuju bolji protok vazduha u interkuler. Komponente od karbonskih vlakana obojene i vidljivim karbonom, moderna TECHART slova i naglašene pruge karakterišu sportski, lagani karakter prednjeg dela i nude vlasnicima Turbo-a širok izbor opcija personalizacije. Velike bočne peraje upotpunjuju GT dizajn.

Beskompromisno: nova prednja hauba od karbonskih vlakana pokazuje nepogrešiv trkački DNK. Dve oštro modelovane škrge opisuju tipičan GTstreet izgled. Otvori za vazduh u prednjem delu haube od ugljeničnih vlakana takođe naglašavaju funkcionalni fokus GTstreet R aerodinamičkog paketa, jer se vazduh uvlači u centralni kanal prednjeg branika.

Upečatljivi lagani blatobrani u kombinaciji sa proširenjima lukova točkova – obe komponente napravljene od karbona – stvaraju atletski izgled. U poređenju sa serijskim vozilom, novodizajnirane lamele lukova točkova pružaju dodatnu ventilaciju za kočioni sistem.

Dvodelni bočni pragovi sa umetkom od karbonskih vlakana i naglašenim perajama vizuelno povezuju prednju i zadnju osovinu, dok novooblikovani bočni otvori za vazduh na zadnjim branicima naglašavaju trkački karakter.

Impresivan pogled pozadi na TECHART GTstreet R čini da srca ljubitelja trka kucaju brže. Krilo od ugljeničnih vlakana u kultnom GT dizajnu sa bočnim otvorima za vazduh nalazi se iznad dinamičnog zadnjeg kraja. Krovni spojler usmerava vazduh precizno na široki zadnji spojler i njegov integrisani i aktivni profil krila. Ovo obezbeđuje optimalnu silu pritiska na trkačkoj stazi u svakoj situaciji vožnje. Kombinacija zadnjeg spojlera sa bočnim otvorima za vazduh i novoformirane karbonske rešetke poklopca prtljažnika snabdevaju snažan motor količinom svežeg vazduha.

Snažan dizajn zadnjeg dela sa oštrim i preciznim linijama jasno naglašava trkački svet. Kombinacija kontrastno obojenih površina, kao i naglašenih elemenata i detalja zadnjeg branika pruža dodatne mogućnosti individualizacije. Jasno izražen difuzor uokviruje centralno postavljene izduvne cevi sportskog izduvnog sistema.

Ispod poklopca, novi TECHART styling paket motora od karbonskih vlakana sa amblemom ulepšava prostor motora.

Performanse do 588 kw (800 KS) i 950 Njutn metara.

Sa dve impresivne nadogradnje performansi, TECHART GTstreet R stavlja svoj fokus na performanse uz maksimalnu svakodnevnu upotrebljivost na jedinstven način – za nezaboravno iskustvo vožnje na trkačkoj stazi i na putu.

TECHART nadogradnja performansi TA092/T1.1 sa TECHTRONIC daje 911 Turbo S dodatnih 44 kw (60 KS) i povećava ukupnu snagu na 522 kw (710 KS). Maksimalni obrtni moment generiše dodatnih 100 Njutn metara, a time i ukupan obrtni moment od 900  bez da se dira fabrički softver..

911 Turbo S je kao stvoren za maksimalne performanse sa najmoćnijom TECHART pojačanjem snage TA092/T2.1 do sada. Novi i poboljšani turbo punjači u kombinaciji sa rafiniranim softverom i kontrolnom jedinicom menjača obezbeđuju maksimalne performanse na putu i na trkačkoj stazi. Do 588 kw (800 KS) i 950 Nm obrtnog momenta dostupni su pritiskom na dugme. Nova maksimalna brzina: 350 km/h.

Ono što je neizbežno: dvocevni, ručno izradjeni sportski izduvni sistem razvijen je za sportski i emotivni zvučni pejzaž. Zahvaljujući kontroli ventila, pokriva širok spektar akustike između štelovanja otvorenog i zatvorenog ventila. Sportski izduvni sistem od nerđajućeg čelika je sastavni deo GTstreet R paketa.

Što se tiče dinamike vožnje, TECHART nudi dve opcije nadogradnje sa spuštanjem i spiralnim oprugama. Nivo vozila je smanjen za 25 mm sa sportskim oprugama i garantuje sportski doživljaj vožnje u poređenju sa standardnim 911 Turbo. Sa novim stelujućim amortizerima, spuštanje je podesivo u opsegu od 15 mm do 25 mm. Dodatna suspenzija performansi će biti potpuno podesiva i trenutno se razvija za predstojeći Clubsport paket.

Oblik i funkcija objedinjeni: kovani TECHART Formula VI Race točak sa centralnim zaključavanjem sa aero diskovima od ugljeničnih vlakana.

Manji otpor vazduha, više trkačkog stila: novost u TECHART portfoliju su aero diskovi – razvijeni za kovane točkove Formule VI Race – napravljeni u potpunosti od ugljeničnih vlakana. Uvučeni segmenti i unutrašnji rub pokazuju spektakularno dizajnirani dodatak za ulepšavanje točkova Formule VI Race. Karbonski diskovi sa jezgrom od pene su znatno lakši od uporedive komponente od punog ugljeničnih vlakana zbog smanjene količine smole. Test u aerotunelu takođe potvrđuje manji otpor vazduha u poređenju sa felnom bez aero diskova. Aero diskovi su montirani na kovani točak Formule VI Race sa crnim, brušenim šrafovima od nerđajućeg čelika. Aero diskovi su dostupni u mat ili sjajnim karbonskim vlaknima i ofarbani u željenu boju.

Dimenzije su porasle sa širokim GTstreet R aerodinamičkim paketom i nude bolje rukovanje.Točak od lake legure dostupan je u 20- i 21-inčnom sa centralnom bravom, sa i bez aero diskova.

TECHART nudi svojim kupcima brojne opcije personalizacije sa jednobojnim ili dvobojnim završnim bojama i, na zahtev, sa sjajnom površinom. Novi kovani točkovi TECHART Formula VI imaju gume od 265/35 ZR20 na prednjoj osovini i 325/30 ZR21 na zadnjoj osovini. TECHART preporučuje gume Michelin Pilot Sport Cup 2 za maksimalne performanse na stazi i Michelin Pilot Sport 4S gume za impresivno iskustvo vožnje na nivou visokih performansi, kao i povremenu upotrebu na trkačkoj stazi.

Bez obzira na instalirani kočioni sistem, TECHART na zahtev može prilagoditi boju kočione čeljusti premazom otpornim na visoke temperature.

Neograničena individualnost: TECHART enterijer sa najfinijim materijalima nasleđa, kožom, Alcantara® i karbonskim vlaknima.

Fabrika enterijera TECHART dosledno nastavlja sportski karakter GTstreet asortimana sa opsežnim karbonskim paketom unutrašnjosti. Prefinjeno tkaninama tradicionalnog nasleđa,

In-house sedlarski rad citira eru istorijskog sportskog automobila u kokpitu GTstreet R i dovodi ga u sadašnjost – individualno i ručno izrađeno.

Po želji kupca, TECHART može u bilo kojoj meri da nadogradi enterijer sa visokokvalitetnim materijalima i velikim izborom tradicionalnih tkanina i dezena kao i ličnim akcentima. Ovo uključuje, na primer, nekoliko karbonskih paketa i kompletnu Alcantara® opremu za sedišta, panele na vratima, instrument tablu, pragove i aluminijumske sportske pedale.

Moderan detalj je kožna perforacija u kariranom dizajnu zastavice na panelima vrata i instrument tabli, kao i broj 87 na središnjem delu sedišta, istaknut kontrastnom bojom, što ukazuje na ograničenost TECHART GTstreet R paketa. U kombinaciji sa numerisanim bedžom, bojom usklađenim cevima i ukrasnim šavovima u kokpitu, kao i finim GTstreet R vezom na naslonu za glavu.Unutrašnjost postaje jedinstvena.

Performanse pod čvrstom kontrolom: prava specijalnost TECHART majstora za tapaciranje je ručno rađeni TECHART sportski volan. Sportski volan GTstreet R ima 5 mm pravougaoni marker u kontrastnoj boji, dok je obruč volana napravljen od mešavine kože i Alcantare®, a nasloni za ruke su perforirani u kariranom dizajnu zastavice. Boja ukrasnih šavova i šrafova, prekidač režima vožnje i svi poklopci i plastični delovi volana takođe se mogu izabrati pojedinačno. Zadržane su standardne funkcije volana kao što su multifunkcionalnost, ručice menjača ili grejanje volana.

Predstojeći Clubsport paket takođe uključuje unutrašnje opcije kao što su sedišta za performanse i rol bar za maksimalnu bezbednost na trkačkim stazama.