Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Razvijen za Mercedes-AMG: novi ST XTA plus 3 coilover

Mercedes-Benz A-Klasa je odavno dostigla vrhunsku ligu sportskih kompaktnih modela. Za tri nedavna modela Mercedes-AMG A 35 4MATIC, Mercedes-AMG A 45 AMATIC+ i Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+, naš brend ST ekskluzivno nudi najbolji ST coilover: ST XTA plus 3.

Mercedes AMG četvorocilindrični motori, pokretani twin-scroll turbo punjačima, proizvode između 306 i 421 KS u standardnoj verziji. Nije iznenađujuće što tri kompaktna AMG-a imaju fabrički ugrađen pogon na sve točkove kako bi obezbedili vuču na putu.

Na 4MATIC+ pogonu na sva četiri točka – kod modela A 45 i A 45 S – pogon ima punu varijabilnu distribuciju obrtnog momenta, što omogućava zadnjoj osovini da više gura. Oni koji koriste programe vožnje kao što je Race Mode mogu staviti pogonsku snagu na zadnju osovinu i uživati u svom „drift režimu“ u A 45 od 387 KS i A 45 S od 421 KS ako žele.

Činjenica da ST koristi KW automotive tehnologiju je odavno poznata. Više o ovome možete saznati u našoj KWautomotive blog arhivi. Očigledno, razvoj coilovera takođe ima koristi od ovoga. Stoga smo na našem KW automobilskom virtuelnom sajmu krajem 2020. godine predstavili pravi vrhunac vešanja: ST XTA plus 3.

Ovaj ST coilover je zvanično dostupan za sve više sportskih vozila od marta 2021. Novorazvijeni KW amortizeri, sa svojim 3-smernim podesivim silama prigušenja za ulične automobile, čine XTA plus 3 posebnim.

Amortizer sa 3-smernim podesivim silama prigušenja nikako nije samo visokotehnološki za aplikacije u motosportu ili sportske automobile na stazi. Već nekoliko decenija dokazujemo kao nijedan drugi proizvođač amortizera da ne postoji način da se održiva tehnologija prenese iz sveta motosporta na puteve.

Kompresioni ventili velike i male brzine ST XTA plus 3 coilover-a, koji se mogu podesiti sa 24 precizna klika svaki, nude mogućnost daljeg usavršavanja podešavanja vešanja koje smo unapred postavili za vaš automobil. Nije slučajno što ST ima tvrdnje „Vaš auto. Vaš stil. Vaša suspenzija.” i „`Prilagoditi se vama“.

Sa ST XTA plus 3, možete ručno da prilagodite da vaš ST coilover prigušuje tokom različitih manevara vožnje i uslova na stazi koristeći odvojena podešavanja kompresije i odskoka. Takođe možete da iskoristite kompresiju pri malim brzinama da biste uticali na to kako će Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ reagovati pri vožnji preko dugih neravnina, kočenju, pokretanju, pa čak i pri skretanju.

Kao što svaki strastveni ljubitelj AMG-a zna, jedva da postoji moćniji kompaktni sportski automobil sa pogonom na sve točkove od A 45 S sa svojih 421 ks. Audi RS3, Ford Focus RS i VW Golf 8 R ostaju u potpuno drugačijoj dimenziji performansi. Jednako, Hyundai i30 N Performance i Honda Type R su slabiji. Čak i iz Minhenskog Garhinga, BMW M2 Club Sport, sa još snažnijim turbopunjenim rednim šestocilindrašem, takmičio se sa drugim kompaktnim sportskim automobilima u proleće 2020. kako bi rivalstva ponovo bila uzbudljiva.

Ipak, kada postoje izuzetno talasaste asfaltne površine, poprečni spojevi i poprečni žljebovi, prigušenje mora brže reagovati. Brzina klipnjače u prigušivaču je mnogo veća. Ovo se takođe može podesiti sa 24 klika na XTA plus 3 preko kompresijskog ventila velike brzine. Okretanjem točkića za podešavanje velike brzine menja se predopterećenje opruge ventila.

Kada su ventili zatvoreni, kotrljanje karoserije se još više smanjuje. Zbog toga je poboljšano upravljanje i povećana stabilnost. Kada su ventili otvoreni, udobnost kotrljanja je od koristi. Inače, zbog upotrebe KW ventilske tehnologije u trosmernim podesivim amortizerima, ST XTA plus 3 više ne zahteva rezervoar.

Dok se dva kompresijska ventila mogu podesiti na velike i male brzine sa po 24 klika, postoji 16 klikova koje možete izabrati za odskok pri maloj brzini. Odskok uglavnom utiče na vezu vozila sa površinom puta, kontrolu nad karoserijom i rukovanje. Baš kao i ST XTA coilover, koji se može podesiti samo u odskoku, ST XTA plus 3 coilover takođe ima gornje nosače za podešavanje nagiba na prednjoj osovini i linearne trkačke opruge.

Očigledno, STA XTA plus 3 coilover ima sertifikat o tehničkim delovima. Dakle, možete naterati stručnjaka za automobile da to unese u vaše registracione papire. Moguće je podesiti beskonačno spuštanje na tri modela Mercedes-AMG A-klase (V177) A 35 4MATIC, A 45 4MATIC+ i A 45 S 4MATIC+.

U okviru sertifikata o tehničkim delovima, može se izabrati spuštanje od 10 do 30 milimetara za prednju osovinu i 5 do 30 milimetara za zadnju. Uzgred, kada se odlučite za ovo podešavanje, hod opruge je i dalje ostavljen tako da Mercedes-AMG i dalje može da vozi po loše izgrađenim sporednim putevima. To znači da i dalje možete uživati u udobnosti vožnje.

Kada govorimo o našem programu prilagođavanja ST Make It yours, mislimo na mnogo više od odobrenog spuštanja na zahtev za ST coilovere i ST  štelujuće opruge. Niti se jednostavno odnosimo na prilagođavanje podešavanja amortizera na odabranim ST coiloverima, kao što su ST XA, XTA i STA plus 3. Umesto toga, svim našim kupcima nudimo mogućnost da svoje opruge za vešanje naruče u jednoj od 18 RAL boja i da dodaju svoj lični pečat svojim oprugama.