Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Lansiranje KW štelujućih amortizera za Tesla Model Y

Mi u KW automotivu imamo koristi od povećane potražnje za modelima Tesla vozila širom sveta na svim tržištima. Za sve Tesla Modele Y (AWD) je sada dostupan KW Variant 3 (KW V3) kit sa podesivim prigušenjem kompresije i odbijanja.

Za sve više i više Teslinih automobila, KW automotive nudi komplete vesšanja sa prilagodljivim ili ručno podesivim amortizerima.

KW kompleti štelovanja amortizera već su dostupni za Tesla Model S i Tesla Model 3. Sada je KW V3 od nerđajućeg čelika dostupan i za Tesla Model Y

Proizveden u Nemačkoj od nerđajućeg čelika, KW V3 je dostupan za sve Tesla Modele Y sa pogonom na sve točkove. Za Y sa pogonom na zadnje točkove takođe ćemo imati KW Variant 3

Otkako smo lansirali naše komplete za vešanje za Tesla Model 3, naši partneri i dileri su u kontaktu sa potpuno novom grupom kupaca.

Ljudi koji nikada nisu pomislili da modifikuju bilo šta na svom fabričkom automobilu pre svog prvog Tesle. Hvala, Elon Muslu! Tesla Model Y sa pogonom na sve točkove, koji je težak do dve tone, ima koristi od znatno bolje podrške karoserije električnog SUV-a nadogradnjom na KW ogibljenju.

Dok upravljanje i kočenje na čvrstim, ravnim površinama puta rezultiraju malim brzinama klipnjače, velike brzine amortizera se javljaju na loše održavanom neravnom asfaltu čak i kada se vozi pravo.

Odmah, KW Variant 3 (KW V3) za Tesla Model 3 sa pogonom na sve točkove ne odgovara Tesla Model Y sa pogonom na sve točkove. Ali u KW-u idemo jedan ili dva koraka dalje u razvoju vešanja za razliku od drugih.

Na primer, unutrašnji delovi amortizera KW Variant 3 (KW V3) za model I razlikuju se od amortizera KW coilover Variant 3 za model 3, ali mehanizam podešavanja se nije promenio. KVWV3 (Varijanta 3) se i dalje može podesiti u silama prigušivača male brzine (za male brzine klipnjače), zahvaljujući našoj dvostepenoj tehnologiji sa više ventila.

Podesivi stepen odskoka male brzine utiče na odskok tokom promene opterećenja u komprimovanom stanju. To je da prilagodite karakteristike rukovanja kako bi bile tvrđe ili udobnije.

Tokom proizvodnje unapred podešeni na model Y, kompresijski i povratni ventili velike brzine u KW V3 postaju aktivni samo kada površina puta u obliku poprečnih spojeva, ivica ili neravnina postane primetna kao faktor koji ometa vertikalno ubrzanje točka.

Ventili za velike brzine se otvaraju, točak može da se komprimuje, tako da model Y ne gubi kontakt sa putem kada naiđe na neravnine. Kompresija pri malim brzinama, sa druge strane, dodatno utiče na ponašanje pri skretanju, nagibu pri kočenju i ubrzanju teškog SUV-a na električni pogon; isto tako, u određenoj meri, udobnost vožnje.

U KW coilover Variant 3 za Tesla Model Y, regulatori kompresije su integrisani na podupiračima prednje osovine, baš kao što su i na amortizerima zadnje osovine.

S druge strane, točkići za odbijanje su utaknuti u klipnjaču na podupiraču prednje osovine. Takođe su integrisani u amortizere zadnje osovine. Za one koji ne žele uvek da ubacuju točak za podešavanje, razvili smo i povratno vratilo za produženje. 

Kao rezultat toga, Tesla električni SUV sa KW coilover vešanjem Variant 3 vozi znatno sportskije, a da ne narušava preostalu udobnost vožnje. Drugim rečima, KW podešavanje vešanja je onoliko čvrsto koliko je potrebno i što je više moguće sportski i udobnije u svakodnevnoj vožnji.

U slučaju Tesla Model 3 sa pogonom na zadnje točkove, specijalista za elektromobilnost Nektmove iz Lajpciga dokazao je da ugradnja KW kita za vešanje povećava domet za čak sedam procenata u kombinaciji sa standardnom kombinacijom točkova i guma.

Oh, pre nego što zaboravimo: U okviru sertifikata o delovima, vešanje KW coilover omogućava da se Tesla Model Y (AWD) bezstepeno spušta između 25 i 50 milimetara na obe osovine.