Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

AKRAPOVIČ PROŠIRUJE SVOJU GAMU NOVIM IZDUVNIM SISTEMOM ZA BMW M340I I M440I

Akrapovič je lansirao novi Slip-On Line (titanijum) izduvni sistem za BMW M340i (G20, G21) i M440i (G22, G23) koji pruža senzacionalni osećaj i dodatne snagu.

Ovaj savršeno dizajniran sistem nudi uštedu na težini, povećanu snagu i obrtni moment, intenzivan zvuk,  savršeno spakovan završnom proizvodu napravljenom od laganog titanijuma visokog kvaliteta i upotpunjen ručno izrađenim izduvnim cevima od ugljeničnih vlakana. Upotreba lakih materijala daje Akrapovič sistemu uštedu od 4,4 kg u odnosu na standardni sistem, neverovatnu razliku od 24,6%. Snaga i obrtni moment su povećani za 3,4 kw (4,6 KS) pri 2.650 o/min i 12,4 Nm pri 2.650 o/min prilikom testiranja na Akrapovič dino-u u odnosu na BMW M440i sa standardnim izduvnim sistemom.

Zvuk koji emituje Slip-On Line (Titanium) se stvara korišćenjem posebnih delova ugrađenih u sistem. Dva ventila – umesto jednog, kao u fabričkoj varijanti– su kalibrisani da prilagode zvuk kroz izduv. Oni su ugrađeni u kućišta izlivena u sopstvenoj Akrapovič-evoj livnici – zajedno sa oba kolektora izduvnog sistema – demonstrirajući složen posao koji ide uz proizvodnju svakog Akrapovič proizvoda. Dva akustična reflektora su postavljena na izduvnim cevima kako bi ispunili veoma sofisticirani zadatak usmeravanja zvuka u kabinu automobila, da bi pružili uzbuđenje i uživanje u kojima mogu da uživaju svi putnici. Dva rezonatora, po jedan sa svake strane centralnog prigušivača, savršeni su doživljaj zvuka. Ovaj višestruki sistem oblikuje protok gasova kako bi obezbedio uglađen, bogat zvuk pri normalnoj vożnji, uzdižući se do dubokog i sportskog zvuka za vreme vożnje M340i ili M440i.

Slip-On Line (Titanium) je performans izduvni sistem koji ispunjava ECE homologaciju (sistem odgovara samo za vozila opremljena OPF filterom, a ECE sertifikat važi samo za ove automobile), i za ovu konfiguraciju nije potrebno ponovno mapiranje . Od lepo dizajniranih završnih izduvnih cevi, laganih materijala i inovativnih delova do fantastičnog zvuka, ovo je proizvod koji je napravljen za uživanje u vožnji.