Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Milltek Sport predstavlja novi izduvni sistem za Audi R8 Plus (Spider i Coupe)

Nije teško zamisliti da 5.2 V10 koji se iskreno uvlači u blistavu Lamborghini i Audi tehnologiju superautomobila već zvuči prokleto dobro iz fabrike, ali može da se poboljša… zahvaljujući Millteku. Ako zaista tražite notu izduvnih gasova superautomobila koja vas uznemiruje, onda nije teško shvatiti zašto je Milltek Sport odlučio da doda mnogo više Lamborghinijevog stila u proces. Suočimo se s tim, svi žele da automobil zvuči kao Lambo? Pa zašto ne probuditi zver u najnovijim modelima R8 Plus, pustiti ih da malo lakše dišu i pretvarati se da je iz Sant’Agate umesto iz Ingolštata.

Najnovija verzija Audijevog premijernog superautomobila, R8 V10, ostaje jedan od najsposobnijih automobila koji se danas prodaju. Ogromni nivoi performansi od 535 KS upareni su sa klasičnim, sigurnim Kuattro rukovanjem, sve upakovano u tipično prefinjeno i potcenjeno telo. To je ubedljiva mešavina koja je omogućila R8 V10 da pronađe bezbrojne hiljade domova, ali uvek postoji prostor za poboljšanje – otuda i proširenje Milltek asortimana kako bi se on prilagodio. Umesto da ponovo izmisli točak, Milltek je jednostavno krenuo u poteru za malo ekstravagantnijim rođakom R8s, Gallardo LP560-4. Na kraju krajeva, ako ćete imati superautomobil, zašto ne biste imali najglasniji?

Milltek-ova najnovija ponuda izduvnih gasova za R8 može se specificirati na uobičajeni, otvoreni način, dajući kupcima slobodu da dizajniraju sistem koji najbolje odgovara njihovim zahtevima. Počinje sa izborom osnovnih sistema, sa dostupnim opcijama trke za mačke i superkupa, ili za najnovije Plus Coupe i Spider imate opciju da zadržite Audi drive plus sistem koji uključuje elektronske ventile unutar prigušivača za promenu zvuka izduvnih gasova preko HUD i onboard kompjuter.

Iako su i dalje potpuno legalni za upotrebu na putnoj mreži u Velikoj Britaniji, elektronski ventili vam omogućavaju da imate najbolje od oba sveta, ugodan krstaš kada vam je potrebno dugo putovanje autoputem, ili veoma loš Lambo-ekue V10 vail kada raspoloženje se drži. Sastoji se od leve i desne zadnje spojne cevi, i sklopa zadnjeg prigušivača sa HollovTek tehnologijom (onaj koji ponovo nameće OE elektronske ventile), elektronskih motora ventila, adaptera za ožičenje, para spojnih cevi i ovalnog blizanca velikog otvora opcija izlazne cevi

Očigledno je da je Audi R8 veoma poželjan, divno dizajniran i proizveden automobil, koji zahteva da bilo koji proizvod na tržištu koji je pričvršćen za njega bude barem jednako dobro projektovan kao OE ekvivalent, a Milltek SuperSport izduvni sistem više nego daje u ovom pogledu. Ne samo da je napravljen od nerđajućeg čelika visokog kvaliteta i prema iscrpnim standardima, Milltek sistem redukcije prigušivača je dokazano da nudi suptilna povećanja i snage i obrtnog momenta, plus zvučni zapis koji zaista treba da se čuje da biste ga u potpunosti cenili!

Konstantna težnja da se izgradi najbolji tehnički mogući sistem izduvnih gasova rezultirala je brojnim Milltek prvima i otkrićima, među kojima je jedna od najznačajnijih njihova HollovTek proizvodna tehnika. Ovo uključuje pažljivo postavljanje oblikovanih kućišta prigušivača, reflektujućih ploča i različitih dužina čvrstih i perforiranih unutrašnjih cevi, a sve su dizajnirane da stvore posebne komore unutar samog prigušivača koje poništavaju rezonantne frekvencije i dron tokom vožnje pri brzini.

HollovTek osigurava da se ispod sistema ne vidi dodatno podnožje, smanjuje ukupnu težinu, dozvoljava upotrebu manjih kutija, rezultira dubljim zvukom i pojačava pucketanje i pucketanje koji karakterišu zvuk prekoračenja vozila opremljenih elektronskim izduvnim sistemom moduli za kontrolu ventila.