Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Milltek Sport predstavlja novi izduvni sistem za Audi RS3 limuzinu (8V MKB) sa više konfiguracija

Smatramo da smo na sigurnom terenu kada kažemo da je ponovno pojavljivanje male, hečbek limuzine jedan od neočekivanijih događaja u automobilskoj industriji poslednjih godina, i veliki deo zasluga za ponovnu popularizaciju Sektor otvora za prtljažnik može se postaviti ravno na noge, odnosno točkove, RS3 limuzine. Oni koji su dovoljno srećni da poseduju primer RS3 8V MKB bez sumnje će biti srećni da saznaju da je model upravo dodat u Milltek Sport asortiman sportskih izduvnih sistema.

Najnovija verzija Audijevog premijernog hot hatcha, 8V RS3, ostaje jedan od najsposobnijih automobila koji se danas prodaju. Ogromni nivoi performansi od skoro 400 KS upareni su sa klasičnim, sigurnim Quattro pogonom, sve upakovano u tipični prefinjen izgled. To je ubedljiva mešavina koja je omogućila RS3 da pronađe bezbrojne hiljade domova, ali uvek postoji prostor za poboljšanje – otuda i proširenje Milltek asortimana da ga prilagodi.

Milltek-ova najnovija ponuda izduvnih gasova za 8V generaciju može se specificirati na uobičajeni, otvoreni način, dajući kupcima slobodu dizajna sistema koji najbolje odgovara njihovim zahtevima. Počinje sa izborom osnovnih sistema, bilo odvodne cevi sa velikim prečnikom i de-cat-a (proizvod namenjen trkačkom/tržištu), ili odvodne cevi velikog prečnika i sportske mačke visokog protoka. Milltek takođe nudi dalju opciju, koja je namenjena onim kupcima koji žele da poboljšaju i zvuk i performanse svog RS3, sekundarnog katalizatora. Odgovara i za OE i za Milltek sisteme sa pozadinom.

Asortiman Milltek Sport otvara se sa duom opcija sa mačjim leđima bez rezonovanja. Iako su i dalje potpuno legalni za upotrebu na putnoj mreži u Velikoj Britaniji, sistemi bez rezonovanja biće znatno glasniji od onih koji su navedeni u nastavku, u stanju da emituju adekvatno agresivan zvuk izduvnih gasova. Obe opcije se sastoje od bajpasa prednjeg prigušivača, zadnjeg prigušivača sa HollovTek tehnologijom (onaj koji ponovo namešta OE elektronske ventile), elektromotora ventila, adaptera za ožičenje, para cevi za povezivanje i izbora opcija ovalne duple repne cevi ; Cerakote crna ili polirana.

Onim vlasnicima RS3 koji traže tišu, manje bučnu notu izduvnih gasova bilo bi dobro savetovati da razmotre druge opcije Milltek Sporta, koje imaju odjek. Opet, dve opcije se sastoje od prelepo dizajniranih i proizvedenih komponenti izduvnih gasova, odnosno sklopa prednjeg prigušivača, zadnjeg prigušivača sa HollovTek tehnologijom (onaj koji ponovo namešta OE elektronske ventile), elektronskih motora ventila, adaptera za ožičenje, par spojnica za obloge cevi i opcije ispušne cevi navedene gore.

Očigledno je da je Audi RS3 veoma poželjan, divno dizajniran i proizveden automobil, koji zahteva da bilo koji naknadni proizvod koji je pričvršćen za njega bude barem jednako dobro projektovan kao OE ekvivalent, a Milltek Sport auspuh sa mačjim leđima više nego daje u ovom pogledu . Ne samo da je napravljen od čelika visokog kvaliteta i prema iscrpnim standardima, Milltek sistem za brisanje prigušivača je dokazano da nudi suptilna povećanja i snage i obrtnog momenta, plus zvučni zapis koji zaista treba da se vidi da bi se u potpunosti cenio!

Konstantna težnja da se izgradi najbolji tehnički mogući sistem izduvnih gasova rezultirala je brojnim Milltek prvima i otkrićima, među kojima je jedna od najznačajnijih njihova HollovTek proizvodna tehnika. Ovo uključuje pažljivo postavljanje oblikovanih kućišta prigušivača, reflektujućih ploča i različitih dužina čvrstih i perforiranih unutrašnjih cevi, a sve su dizajnirane da stvore posebne komore unutar samog prigušivača koje poništavaju rezonantne frekvencije i dron tokom vožnje pri brzini.

HollovTek osigurava da se ispod sistema ne vidi dodatno podnožje, smanjuje ukupnu težinu, dozvoljava upotrebu manjih kutija, rezultira dubljim zvukom i pojačava pucketanje i pucketanje koji karakterišu zvuk prekoračenja vozila opremljenih elektronskim izduvnim sistemom moduli za upravljanje ventilima.