Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

STARTECH oplemenjuje Aston Martin Vantage

Aston Martin Vantage motor dolazi iz Mercedes-Benza i kao kompanija BRABUS GROUP, STARTECH je u mogućnosti da koristi širok spektar motora za modele švapskog brenda.

Četvorolitarski twin-turbo motor Vantaga obično pokreće trenutne modele Mercedes C 63 AMG. To je značilo da bi komplet performansi za trenutni Vantage mogao biti izveden iz nivoa performansi BRABUS-a za ova vozila. Kao i sve druge komponente STARTECH-a, ova nadogradnja performansi takođe dolazi sa sveobuhvatnom garancijom (pogledajte odredbe i uslove STARTECH garancije, ažurirane u maju 2018.).

Ovaj interni transfer tehnologije rezultirao je kompletom performansi STARTECH PoverXtra SP 600 „pokrenut BRABUS-om“ za najmanji Aston Martin: Kalibracija prema specifikacijama Vantage-a je obavljena korišćenjem najsavremenije tehnologije na ispitnom stolu i opsežnog testa vožnjom na trkačkim stazama i javnim putevima. Ishod je impresivan. Snaga je povećana za 66 kw / 90 KS, dok je obrtni moment povećan za 90 Nm na 775 Nm pri niskih 3.100 o/min u isto vreme

U tu svrhu, STARTECH integriše plug-and-play pomoćni kontrolni modul u elektroniku motora, koji upravlja ubrizgavanjem i paljenjem sa novim mapiranjem i umereno povećava pritisak. Maksimalna snaga skače sa standardnih 375 kw / 510 KS na 441 kw / 600 KS pri niskim 6.000 o/min. Istovremeno, obrtni momenat raste sa 685 na 775 Nm, konstantno između 2.000 i 5.000 obrtaja u minuti. Performanse u vožnji prefinjenog britanskog sportskog automobila su shodno tome izvanredne: osmostepeni automatski menjač se odlično usklađuje sa STARTECH nadogradnjom performansi i kao rezultat toga dostiže za samo 3,4 sekunde od 0 do  100 km/h iz mirovanja. Maksimalna brzina se povećava na 320 km/h.

Da bi Vantage-u dali još sportskiji izgled, STARTECH dizajneri su revidirali neke detalje na karoseriji. Razvili su dva umetka za veliki usisnik u prednjoj maski, koji prednjem delu dvoseda daje još agresivniji izraz i preusmerava protok vazduha još preciznije i efikasnije na prednje kočnice. Ove komponente su dostupne kao PUR varijante ili napravljene od vidljivog karbona sa sjajnim ili mat premazom. Isti kompozitni materijal visoke tehnologije se takođe koristi za STARTECH ventilacione otvore iza lukova prednjih točkova i za poklopce bočnih retrovizora.

Dizajneri STARTECH-a su takođe revidirali zadnji kraj na način koji vizuelno i tehnički izgleda kao iz motosport odeljenja: zadnja maska je opremljena novim difuzorom, takođe dostupnim od PUR-R-Rim ili varijanta sa vidljivim karbonom. Sa svoje četiri vertikalna peraje čine da rafinirani Vantage izgleda kao da dolazi iz GT trka. Centralno LED štop svetlo u dizajnu Formule 1 ima isti efekat. Pored toga, dva STARTECH izduvne cevi, koji su kombinovani sa proizvodnim izduvnim sistemom sportskog automobila, daju Aston Martinu još uzbudljiviji zadnji izgled.

STARTECH Monostar M 21-inčne legure skrojene za trenutni Vantage dodatno karakterišu ekskluzivni izgled. Dolaze u različitim varijantama. Dizajn sa pet pari krakova kombinovan je sa poklopcem glavčine koji daje centralno zaključan izgled kao u auto  trkama. Stilizovana središnja matica dostupna je u crnoj, srebrnoj, crvenoj ili plavoj eloksiranoj boji.

Aston Martin Vantage sa Monostar M legurama u sportsko-elegantan varijanti na kojoj su površine crno obojenih točkova brušene, a zatim zapečaćene prozirnim premazom. Prednja osovina je bila opremljena točkovima veličine 9Jx21  sa gumama visokih performansi 275/35 ZR 21 Pirelli P Zero. Zadnja osovina radi na točkovima širine 11,5 inča sa gumama veličine 325/30 ZR 21.