Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

PUN POTENCIJAL FORMENTOR-a VZ5 JE OSLOBODJEN – ABT SPORTSLINE IZVLAČi 450 KS IZ IKONIČNOG MOTORA SA PET CILINDARA

SUV coupe Formentor je prvo potpuno nezavisno vozilo još uvek mladog brenda CUPRA. Dinamičan i elegantan dizajn je već impresivan kada stoji parkiran. Ali VZ5, koji je ograničen na 7.000 vozila, pokazuje da čak i sportski automobili ovde imaju potencijalnog protivnika.

Na kraju krajeva, harizmatični 2,5-litarski petocilindrični motor najmoćnijeg Formentora proizvodi impresivnih 390 KS (287 kw) i 480 Nm. I to je čak nešto više od aktuelne Porsche Carrere, iako postoji zastoj kada je u pitanju ubrzanje. Obojici je potrebno 4,2 sekunde za sprint od 0 do 100 km/h. Ali svakom ko želi da prođe pored legendarnog sportskog automobila sa samopouzdanjem, ABT Sportsline sada može da ispuni ovu želju. Najveći svetski tjuner Audija i VW sada nudi nadogradnju performansi posebno razvijenu za VZ5, što je nešto na šta se ponosimo. Zahvaljujući ABT Power S*, performanse CUPRE se povećavaju na neverovatnih 450 KS (331 kw), sa maksimalnim obrtnim momentom koji raste na 530 Nm. ABT kompanija potkrepljuje svoje poverenje u poboljšanje performansi sa opsežnim garancijama i merama zaštite motora na nekoliko nivoa.

Pogled na protokole testiranja na povećanje performansi znači u praksi: iz mesta do 100 km/h se postiže za impresivnih 3,9 sekundi. Ovo odgovara poboljšanju od tri desetine. Oni koji ne žele da se maksimalna brzina  završi na uobičajenih 250 km/h, takođe se mogu sa poverenjem obratiti bavarskim stručnjacima. Pored ABT Power S, maksimalna brzina se može povećati na 270 km/h.

Želite još jači izgled? ABT Sportsline nudi nekoliko atraktivnih varijanti točkova za CUPRA Formentor VZ5. Dizajn SPORT GR od 20 inča dostupan je u mat crnoj ili sjajno crnoj boji. Ovde posebno privlači pažnju dijamantski polirana površina. Mogući su i impresivnih 21 inčni točkovi – u obliku SPORT HR. Dizajn sa više kraka je potpuno ofarban u sjajnu crnu boju i odiše smelim sportskim duhom.