Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Novi EVENTURI usisnik od carbona za BMW F4X M135i / M235i

Brend Eventuri je osnovao tim inženjera i entuzijasta sa iskustvom u aeronautici i tjuningu. Zajedno dele strast prema automobilima i performansama, i nastojali su da postave nova merila u dizajnu i tehnologiji usisnika. Nakon što su posedovali različite usisnike na sopstvenim automobilima i bili razočarani rezultatima, tim Eventurija je rekao da je vreme da se konstruišu sistemi koristeći najsavremenije metode koje su dale stvarnu dobit. Rezultat? Visokokvalitetni sistemi za usis vazduha izgrađeni od najnovije tehnologije i samo od najkvalitetnijih materijala koristeći najnaprednije procese testiranja i izrade prototipa.

Do danas, Eventuri je ponosan što podiže standarde i proizvodi usisne sisteme koji zaista postavljaju novi standard na tržištu rezervnih delova automobila. Najnovija ponuda kompanije je njen sistem za usisavanje vazduha od ugljenika za modele BMV F40 M135i Xdrive, F44 M235i Xdrive i F39 X2 35i Xdrive. Sa ovim unosom, vreme ubrzanja od 0-60mph se smanjuje za 0,2 sekunde

Sistem F4X M135i / M235i, F39 X2 35i Eventuri je razvijen kroz opsežna testiranja u stvarnom svetu i analizu simulacije protoka vazduha. Poseduje patentirani Venturi sistem kućišta od ugljeničnih vlakana sa integrisanim delom senzora protoka vazduha za najglatkiji protok vazduha do turbo ulazne cevi. Kućišta takođe obuhvataju Eventurijev suvi filter druge generacije po meri, koji obezbeđuje aerodinamički efikasan put vazduha od filtera do turbo motora. Eventuri se odlučio da ne implementira samo još jedan naknadni konusni filter sa toplotnim štitom, već i jedinstveni dizajn koji priziva Venturi efekat i održava uslove laminarnog toka kako bi se smanjio otpor BMW-ovog turbo motora.

Patentirani sistem kućišta zaptiva prednji kanal, čija je zapremina maksimizirana kako bi se smanjila sva potencijalna ograničenja protoka vazduha. Eventuri je redizajnirao ključni kanal kako bi maksimizirao unutrašnju zapreminu vazduha i osigurao da se u filter dovodi samo vazduh iz okoline. Štaviše, sa sada skrivenim tačkama za montažu, kanal inteligentnije koristi prostor iznad panela.

Da bi se zaštitio od toplote u motornom prostoru i izbegao gubitak snage, kanal ima fleksibilnu gumenu ivicu oko kućišta filtera i nudi čvrsto zaptivanje filtera dok omogućava više kretanja tokom jakog ubrzanja. Ovaj sistem za usisavanje ugljenika za BMW takođe pruža bolju reakciju na gas i omogućava turbo motoru da radi sa nižim ciklusom rada otpadnih vrata.

Svaki usisni sistem uključuje:

Venturi kućište od ugljeničnih vlakana sa integrisanom MAF cevi

Filter 2 generacije visokog protoka po meri

Zapečaćeni kanal od ugljeničnih vlakana

Aluminijumske dovodne kapice

2 k Lasersko rezani nosači od nerđajućeg čelika

Postavljanje:

2012-2020 BMW M135i

2014-2016 BMW M235i

2017-2020 BMW F39 X2