Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

NOVITEC LAMBORGHINI HURACAN EVO

Dizajnirajući Huracan EVO, Lamborghini je dodao mnoštvo novih karakteristika najuspešnijem modelu sportskog automobila u svojoj istoriji. NOVITEC nudi ekskluzivne tjuning pakete za vlasnike sportskih automobila sa srednjim motorom koji žele da svoje vozilo učine još sportskijim i individualnijim. Ovo uključuje aerodinamičke komponente od vidljivog karbona, koje su testirane u aerotunelu. Tu su i visokotehnološki kovani točkovi u raspoređenoj kombinaciji prečnika od 20 i 21 inča na prednjoj i zadnjoj osovini, koji su razvijeni za novi EVO u saradnji sa američkim proizvođačem točkova Vossen. NOVITEC sportske opruge daju automobilu još dinamičnije upravljanje. NOVITEC RACE izduvni sistem visokih performansi mogu dodatno da optimizuju performanse motora i daju dvosedu još sportskiju notu. Ekskluzivno poboljšanje enterijera deo je širokog spektra opcija koje NOVITEC nudi i za Lamborghini Huracan EVO. Dizajneri NOVITEC-a razvili su aerodinamičke pakete koji kombinuju spektakularan izgled i aerodinamičku efikasnost na optimalan način i ostvaruju svoj cilj dodavanja još više vizuelnog uzbuđenja već uzbudljivom dizajnu sportskog automobila iz Sant’Agata Bolonjeze. Ovo je takođe uključivalo testiranje u aerotunelu kako bi se proizvela još veća sila pritiska i optimizovala stabilnost upravljanja kao rezultat. Precizno postavljene komponente NOVITEC-a proizvedene su sa završnom obradom od karbona kako bi Huracan EVU dao punokrvni trkački izgled. Međutim, komponente karoserije mogu naravno biti ofarbane u boju vozila ili u kontrastnu boju. NOVITEC nudi tri opcije da lice dvoseda učini još prepoznatljivijim. Mogu se instalirati odvojeno ili kao kompletan set: centralni prednji spliter ili dvodelni spojleri sa leve i desne strane koji poboljšavaju izgled EVO-a i, štaviše, optimizuju i aerodinamiku. Škrge napravljene po meri sa leve i desne strane prednje maske još efikasnije usmeravaju vazduh ka bočnim usisnicima vazduha.

NOVITEC spojler lip prtljažnika je još jedna vizuelna poslastica. Može biti ofarbana ili za još sportskiji izgled dolazi sa završnom obradom od vidljivog karbona. Njegovi prorezi sa leve i desne strane iznad branika usmeravaju protok vazduha kroz integrisane kanale do izlaza ispred vetrobranskog stakla stvarajući dodatnu aerodinamičku silu pritiska. NOVITEC takođe temeljno revidira pogled sa strane. Ovo uključuje preklopne panele, koji dvosedu daju još niži vizuelni položaj, karbonske poklopce retrovizora i usisnike za vazduh na zadnjim bočnim prozorima, koji su prošireni prema napred i optimizuju dovod svežeg vazduha u motorni prostor . NOVITEC zadnje krilo vizuelno dominira zadnjim krajem Huracan EVO. Karbonski spojler proizvodi dodatnu silu pritiska pri velikim brzinama, što dodatno poboljšava stabilnost upravljanja. NOVITEC zadnji difuzor je još jedan važan element koncepta aerodinamike. Kapacitet za vazduh na haubi NOVITEC dostiže visinu krova i ne samo da daje punokrvni trkački izgled, već i optimizuje temperaturu u motornom prostoru. Dodatno je dostupna i završni lip od vidljivog karbona za zadnju ivicu haube. Naravno, uzbudljiv paket dizajna NOVITEC-a za Lamborghini Huracan EVO takođe uključuje visokotehnološke točkove napravljene po meri koje je ekskluzivno za NOVITEC proizvodio američki proizvođač Vossen. Dostupne su tri različite varijante, koje imaju dve zajedničke osobine: vrhunsku tehnologiju kovanja i kombinaciju prednjih točkova od 20 inča i zadnjih točkova prečnika 21 inča. Ovo sve dodatno stavlja još veći naglasak na na već agresivni dizajn ovog sportskog automobila.

Na priloženim fotografijama prikazan je sportski automobil sa kovanim felnama NOVITEC NL4, koje su dostupne sa dizajnom od pet kraka sa dizajnom centralne brave, koje fabrika nudi kao opciju za modele Huracan EVO. Njihov dizajn sa šest kraka koji se sužavaju prema spoljnoj ivici naplatka u širinu I čine da ovi točkovi izgledaju još veći nego što jesu u stvarnosti. Široka paleta boja u kojima su ove visokotehnološke felne dostupne kupcima nudi još više opcija. Na prednjoj osovini, sve tri varijante dolaze u veličini 9Jk20 sa gumama visokih performansi 245/30 ZR 20 Pirelli P-Zero. Zadnja osovina je na gumama veličine 325/25 ZR 21 postavljenim na felne veličine 12.5Jk21. Alternativno, NOVITEC takođe nudi trodelne NOVITEC NL1 felne sa pet duplih krakova za Huracan EVO, koji se takođe proizvode postupkom kovanja. NOVITEC sportske opruge, koje spuštaju ovaj dvosed za oko 35 milimetara, kalibrisane su specijalno za ovu NOVITEC kombinaciju točkova/guma. Niži centar gravitacije takođe doprinosi još beskompromisnijem rukovanju. NOVITEC RACE izduvni sistem visokih performansi omogućava da desetocilindrični motor diše još bolje. Dostupne su dve različite varijante: nerđajući čelik sa toplotnom izolacijom na visokim temperaturama ili verzija napravljena od još lakšeg materijala INCONEL koji se koristi u trkama Formule 1,koji ima dodatni zlatni sloj toplotne izolacije, koji je i po izgledu neuobičajan. NOVITEC izduvne cevi od karbona ili nerdjajućeg čelika poboljšavaju izgled ova dva izduvna sistema i mogu takođe kombinovati sa fabričkim izduvnim sistemom. Naravno, NOVITEC ispunjava i svaki zahtev kupaca u pogledu dizajna enterijera, bez obzira koliko poseban bio. U tom cilju, majstori svog zanata rade sa najfinijom kožom i alkantarom u bilo kojoj boji