Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Ferrari sa Rotiform felnama dostiže nove padove.

Ako poznajete Brajana Hendersona, suosnivača Rotiforma, onda znate da on ima problem. Čini se da Brajan ne može da prestane da sakuplja najbolje automobile iz 90-ih. Naravno, ovo je problem koji većina nas želi da imamo. Jedan od Brajanovih najnovijih dodataka njegovoj štali je vrhunski primerak Ferrari (ne crvene) F355 Berlinetta, zajedno sa vazdušnim ogibljenjem japanskog vizionara vazdušne vožnje, Prazis Ekclusive Design. Nadamo se da se slažete da ovaj super automobil iz 90-ih proverava sve okvire, posebno onu funkcionalnu.

Kada je u pitanju dizajniranje kovanih točkova po narudžbini, Rotiform je postao poznato ime u ugradnji. Nema potrebe da se zaustavljate sa Ferarijem u vrećama. Koverta je gurnuta sa kovanim monoblokovima veličine 19×9,5 i 11 inča u potpuno novom dizajnu zvanom TUF-R. Jednostavan, ali oštar i agresivan dizajn sa podeljenim kracima u kombinaciji sa masivnom pokrivenom čašom, teče sinonomno sa agresivnim, kosim linijama karoserije F355. Na kraju, TUF-R stvara zapanjujući izgled motosporta inspirisan periodom.

Sa ovim projektom, dovođenje F355 na zemlju bilo je imperativ. Rezultati su zapovedni odnos sa putem. Pozadi se čini da se točkovi širine 11 inča jedva stisnu ispod panela četvrtine, a razmak od tla za delove pogona je zanemarljiv. Baš onako kako mi to volimo.

Nema mnogo silueta koje su bolje od ove. Razdoblje. TUF-R pomaže da se smire agresivni uglovi legende iz 90-ih, dok i dalje zadržava retro moto sportsku atmosferu. Ne škodi ni masivne Brembo kočnice ispod njih.

Nema mnogo toga da se kaže o Ferrari enterijerima iz ove ere, osim što bismo želeli da se rukujemo sa dizajnerom. Podignuti mjenjač sa vratima. Podrška danima. Samo ono najvažnije. I taj izuzetno nizak položaj sedenja doprinosi visceralnom iskustvu vožnje. Uz klasičnu žutu kožu, to je sveobuhvatna pobeda. Hvala Ferrari.

Ne samo da Ferrarijeva poznata 8-cilindarska elektrana pomaže u kategoriji brzih, već i njegov stil karoserije. F355 izgleda kao da može da probije čeoni vetar brzinom od 150 milja na sat, a da se pritom ne oznoji. A ko će se raspravljati sa iskačućim farovima?