Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

AKRAPOVIČ PREDSTAVLJA NOVI IZDUVNI SISTEM ZA AUDI RS 6 AVANT I RS 7 SPORTBACK

Akrapovič je lansirao novi izduvni sistem Evolution Line (Titanium) za Audi RS 6 Avant / RS 7 Sportback, koji karakteriše nikada ranije viđen dizajn izduvnih cevi koji upotpunjava ovaj izduvni sistem visokih performansi i lagane težine.

Napravljen od lakih legura titanijuma visokog kvaliteta, sa cevima od nerđajućeg čelika, izduvni sistem Evolution Line sadrži dva bočna prigušivača i jedan centralni prigušivač, kao i kolektor koji ukupnom sistemu daje 28% uštede težine u odnosu na standardni RS sportski izduvni sistem sistem. Od fleksibilnih cevi od nerđajućeg čelika po meri – koje imaju veći prečnik u poređenju sa fabričkim i potpuno su izolovane tamo gde se pričvršćuju na fabrički ugrađene izduvne cevi – izduvni gasovi su savršeno vođeni do ventila u svakom bočnom prigušivaču, sa livenim kućištima u Akrapovićevoj sopstvenoj livnici titanijuma. Ovi ventili kontrolišu protok gasova..

Akrapovič inženjeri zvuka su dizajnirali sistem koji je savršeno podešen tako da svaki obrtaj proizvodi zvučni užitak. Od niskog , preko snažnog srednjeg opsega, do visokofrekventnog zvuka sa prepoznatljivim osećajem Akrapovič zvukom, a sve to je dodaje povećano uzbuđenju u kojem je svako prebacivanje na nižu brzinu praćeno oštrom tutnjavom. , dok i dalje pruža putnicima udobnost prii opuštenoj vożnji (samo ako mogu da odole iskušenju da uživaju u zadivljujućim zvukom), nema neželjenog trutanja ili preterane buke iz ovog izduvnog sistema.

Sistem Evolution Line (Titanium) je doveden do savršenstva sa jedinstvenim izduvnim cevima od karbona/titanijuma – po jedna sa svake strane – koje imaju privlačan dizajn koji nikada ranije nije korišćen. Ručno rađena, dinamično oblikovana spoljašnja čaura od ugljeničnih vlakana savršeno je usklađena sa peskarenim i obloženim titanijumom u unutrašnjosti, što sve daje snažan i sportski utisak ovom prelepom izduvnom sistemu. Pored neverovatnog zvuka, najsavremenijeg dizajna i lagane konstrukcije, Akrapovič se pobrinuo da izduvni sistem Evolution Line (Titanium) takođe poboljša performanse. Kroz testove na dyno-u poredjenju sa standardnim Audi RS 6 Avant (C8) izduvnim sistemom, Evolution Line (Titanium) je postigla povećanje snage od 11,6 kw pri 6.150 o/min i povećanje obrtnog momenta od 17,9 Nm pri 6.150 obrtaja u minuti u kontrolisanim uslovima, što ovom sistemu omogućava da dobije ECE homologaciju. Nije potrebno ponovno mapiranjem ECU-a.

Da bi Evolution Line (Titanium) dobio još agresivniji izgled , ručno rađeni difuzor zadnjeg branika od ugljeničnih vlakana u mat ili sjaju je dostupan kao opcija. Vešto ručno izrađen od strane iskusnih tehničara u Akrapovič odeljenju za karbonska vlakna, ovaj difuzor u punoj meri naznačava pravu snagu Evolution Line (titanijum) izduvnog sistema injegovih  ukrasnih cevi.