Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

ABT POČINJE ODBROJAVANJE ZA RS6-S I RSQ8-S

Avant i SUV objedinjuje identičan V8 motor sa četiri litra zapremine, pri čemu je standardna snaga potpuno respektabilnih 600 KS (441 kw), ali potencijal je daleko od iscrpljenog, kao što to dokazuje ABT Power S* nadogradnja . Zasnovan na ABT kontrolnoj jedinici motora (AEC), koja povećava snagu motora u oba slučaja na 700 KS (515 kw) i 880 Nm. Ako vam i to nije dovoljno, na zahtev ABT Sportsline dodatno povećava snagu i na 740 KS (544 kw) i 920 Nm.

U sklopu sa ovim pojačanjem napravljen je karbonski aeropaket koji ima mnogo sličnosti za oba vozila, ali i interesantne razlike. Na primer, oba kompleta uključuju upečatljivu prednju ivicu sa imenom odgovarajućeg modela – RS6-S ili RSQ8-S – crvenim slovima. Dok SUV ima ABT dodatke za bočne strane, napred i pozadi, Avant ima dodatke za bočne pragove napred i bočne lamele pozadi. Dvodelni zadnji spojler, koji se može naći na oba S modela,ABT izduvni sistem od nerđajućeg čelika sa četiri izduvne cevi od 102 mm, koji dodatno naglašava dinamičan izgled vozila.

Što se tiče vešanja, oba kandidata idu različitim putevima čak i u osnovnoj verziji. Sa RSQ8-S, bavarska kompanija se stoga oslanja na ABT Level Control (ALC) kako bi standardno vazdušno vešanje podesila još sportskije. Nivo Comfort se sada smanjuje za 25 mm, a Dinamic nivo za 15 mm, u svakom slučaju u poređenju sa standardnom visinom. Na RS6-S sa čeličnim oprugama, sa druge strane, ABT Sportsline je implementirao opruge podesive po visini za promenljivo spuštanje do 25 mm na prednjoj i 30 mm na zadnjoj osovini. Ovome se dodaju i stabilizatori na prednjoj i zadnjoj osovini. Ovo obezbeđuje znatno manji nagib i kotrljanje. Gigantske 22-inčne ABT High Performance HR naplatci usavršavaju celokupan izgled. Zahvaljujući Flow forming tehnologiji  koja se koristi u proizvodnji,zagarantovan je optimalni učinak. Isto važi i za ABT RSQ8-S, gde se koriste isti točkovi – samo u 24 inča.

Ostale opcije za enterijer dostupne su kao dodatni paket. Ovo uključuje kontrolnu tablu od karbona i presvlake za okvire sedišta za oba modela. Za Avant postoje i shifteri za menjanje brzina, takodje od karbona, koje se takođe mogu naručiti pojedinačno. Kako bi se osiguralo da se ova dva vozila visokog kalibra mogu voziti na način koji odgovara njihovom statusu nakon njihovog debija sredinom januara, mogu se naručiti i odgovarajući zimski točkovi ABT GR. Imaju iste dimenzije kao letnje felne i garantuju neuporedivo Cool izgled u hladnoj sezoni.

Spektakularna transformacija u pogledu izgleda i performansi dostupna je po ceni od 42.900 evra po paketu, plus montaža. Konverzija se može izvršiti u centrali u Kemptenu ili u prostorijama odgovarajućeg ABT partnera, u zavisnosti od želje kupca. Rezervacije se sada primaju.