Na tržištu Srbije više od jedne decenije, jedni od lidera na ovom polju.

info@bottaexclusive.com
+381 32 370 730

Zadovoljstvo u vožnji: KW coilover za aktuelni BMW M3 (G80) i BMW M4 (G82)!

Već dugi niz godina, proizvođač vešanja KW automotive razvija nekoliko komponenti vešanja za moto sport i program dodatne opreme proizvođača automobila BMW. 3-smerno podesivi KW coilover Variant 4 je sada dostupan na tržištu za sve aktuelne BMW M3 i BMW M4 G80 generacije. U izvesnoj meri, redizajnirana Variant 4 je dalji razvoj našeg standardnog vešanja za stari BMV M4 GTS (F82) i KW Clubsport štelujuće amortizere.

BMW M3 (G80) i BMW M4 (G82), koji su već spušteni u standardnoj verziji, mogu se dodatno spustiti ugradnjom KW Variant 4. Prema sertifikatu o tehničkim delovima, dodatno spuštanje od 20 do 35 milimetara na prednjoj osovini i 15 do 30 milimetara na zadnjoj osovini je moguće uprkos fabričko spuštenoj karoseriji BMW M4. KW Variant 4 omogućava isti opseg podešavanja u smislu spuštanja za BMW M3 sedan (G80). Ovo otprilike odgovara smanjenju od 50 milimetara na BMW-u serije 4 coupe (G22) i 60 milimetara na BMW-u serije 3 sedan (G20).

Na standardnom vešqnju M4 GTS smo radili sa rezervoarom i tamo ugradili podesive kompresijske ventile male i velike brzine. Nasuprot tome, redizajnirali smo kompletnu postavku amortizera za sledeću generaciju varijante 4. Ventili, koji se mogu zasebno podešavati u opsegu malih i velikih brzina kompresije, postavljeni su u kompaktnom kućištu ventila bočno na podupiraču i amortizeru kućišta za zadnju osovinu. Zlatni točak za podešavanje se može koristiti za podešavanje prigušenja u kompresiji velike brzine sa 14 klikova, a sa ljubičastim točkom, karakteristike prigušenja u kompresiji pri malim brzinama mogu se fino podesiti sa 13 klikova.

Kada su ventili otvoreni, kompresija se smanjuje i karoserija M4 brže roni. Kompresija u određenoj meri utiče na brzinu ronjenja prigušne klipnjače. Štaviše, kompresija utiče na pokrete nagiba i kotrljanja karoserije, kao i na njegovo ponašanje pri okretanju. Ako se kompresija poveća, klipnjača sporije roni. Shodno tome, vozilo postaje stabilnije tokom kretanja upravljača. Ponašanje pri okretanju postaje preciznije što je kompresija čvršće podešena.

Odboj pri maloj brzini, koji je podjednako podesiv na KW coilover Varianti 4, ima direktan uticaj na radnu brzinu kada se klipnjača dekomprimira. Sa 16 klikova kontroliše se koliko brzo se opruga vraća u prvobitni položaj. Takoreći, prečnici povratnih ventila se otvaraju za ugodnije ponašanje na putu i zatvaraju za čvršće podešavanja. Kočenje, ubrzanje i upravljanje, na primer, su stimulansi pri malim brzinama u svakodnevnoj vožnji. Unapred podešeno Sport+ podešavanje Variant 4 može se promeniti u komforno orijentisano podešavanje vożnje sa samo nekoliko klikova po želji.

Tipične ekscitacije velike brzine nastaju kada se točak prevrne preko neravnina ili poprečnih zglobova. Svako ko je brzo vozio preko loše izgrađenog puta sigurno je primetio da zbog toga ceo automobil postaje nestabilan. Ipak, vešanje koje poseduje amortizere sa podesivom tehnologijom sa više ventila može da integriše mnogo više smirenosti u celokupnu strukturu karoserije, čak i sa sportskom postavom. Mogućnost podešavanja amortizera Kw Variant 4 u skladu sa individualnim svakodnevnim profilom vožnje čini KW štelujuće amortizere napravljene u Nemačkoj prvim izborom kada je u pitanju tjuniranje BMW-a.